Tandemkönyvesbolt

Jurij Poljakov: Szökni szeretnék

Jó adag életszerűség fűszerezve humorral és csipetnyi erotikával: e recept szerint készült Jurij Poljakov, az egyik legnépszerűbb mai orosz író Szökni szeretnék című regénye. Hőse, Oleg Trudovics Basmakov a negyvenes évei közepén járva elhatározza, hogy megszökik hazulról. Miközben titokban a holmiját csomagolja, a kezébe akadó tárgyak felidézik egész életét: munkahelyi sikereit és kudarcait, magánélete kacskaringóit, szerelmeit, barátságait és nem utolsósorban három évtized orosz valóságának társadalmi, politikai változásait alulnézetből. Ez a peresztrojka, a Szovjetunió széthullásának és az orosz vadkapitalizmus kialakulásának korszaka. Poljakov regénye a párkapcsolatok és a társadalom színes, érzékletes tablója, mely méltán nyerte el a kritikusok és a nagyközönség tetszését.

JURIJ POLJAKOV a legtekintélyesebb irodalmi hetilap, a Lityeraturnaja Gazeta főszerkesztője, s nem mellékesen az orosz-magyar kapcsolatokért felelős társaság elnöke, aki szívügyének tekinti, hogy a magyarok hiteles képet alkossanak napjaink orosz kultúrájáról, s hogy az oroszok megismerjék a kortárs magyar művészet legjobb alkotásait.

Basmakov elunta és félretette a Bibliát. Aztán vagy két héten át amerikai detektívregényeket olvasott, amelyekben hiperszexuális szuperügynökök heroikus harcban hazavágták a hülye KGB-seket, akik kizárólag a szentírásként maguknál hordott Lenin-kötettel feküdtek le. • Helikon Kiadó Kft.

2 094 Ft

1 készleten

Cikkszám: 209976 Kategória: Címke: